08-03-17

Merkel and the illusion of German democracy

Wat er ook van aan is, ik denk dat het verkeerd is om alleen Angela Merkel verantwoordelijk te stellen voor het vluchtelingendebacle. Ze draagt weliswaar een zeer grote politieke verantwoordeljkheid, maar zonder medewerking van de groenlinkse media, en heel veel instituties, zoals de groene en socialistische partij, vakbonden, kerken (lutheraanse en katholieke), de Antifa (de knokploegen van de 'burgerlijke' partijen tegen 'Raaaaaaachts'), kortom heel de 'veröffentliche Meinung', én de invloedrijke groep van 'Gutmenschen', laten we zeggen de moralistische eco-bourgoisie, zouden er geen miljoen vluchtelingen in D. zijn binnengestroomd. In geen enkel ander land zou dit mogelijk geweest zijn.
Ik ben een grote aanhanger van de 'Sonderweg'-theorie, (die Prof. Rochtus zeker kent) die, grof geschetst, zegt dat D. sinds de 19de eeuw problemen heeft om om te gaan met democratie en rechtstaat. Want Merkel heeft ongetwijfeld de grondwet en het recht gebroken, wat vermaarde grondwetsspecialisten hebben beaamd ('Rechtsbeugung' noemen ze dat in D.), en een groot deel van de gevestigde instituties en van de bevolking zijn daarin meegegaan. Voeg daaraan toe dat sinds de hereniging van beide Duitslanden, het ex-communistisch element van de DDR in mijn ogen bijna een legale staatsgreep achter de facade van de liberale democratie heeft uitgevoerd. Merkel en voormalig Bondspresident Gauck zijn gesocialiseerd in de DDR, en Kahane, die aan de spits staat van de strijd tegen 'Rechts' was een ex-medewerker van de Stasi. Het Merkel-regime is in mijn ogen een zeer eigenaardige osmose van keihard neo-liberalisme (Harz IV) én extreemlinkse elementen (immigratiepolitiek en gelijkschakeling van alle maatschappelijke instituties, belastering van andersdenkenden, zoals Pegida en AdD), én traditoneel christelijke moraal (dit heeft in de vluchtelingencrisis een zeer grote rol gespeeld, zeer eigenaardig voor een postchristelijke, geseculariseerde maatschappij).
In mijn bibliotheek wacht het boek van Gertrude Höhler, 'Die Patin' (de 'peetmoeder' Merkel) op lectuur. Wat ik over dit boek gelezen heb, bevestigt mijn idee dat onder het Merkel-regime D. een semi-autocratisch systeem is geworden, achter de facade van de democratische instellingen (zoals keizer Augustus de façade van de republikeinse instellingen intact liet).
Ik hoop uit de grond van mijn hart dat het Merkel-regime in september 2017 ten einde komt. De Duitse pers is nu gekeerd en wil Schulz als kanserlier, eventueel zelf rood-rood-groen: alles beter dan Merkel. Evenals in de VS zijn de aanstaande verkiezingen in D. een keuze tussen de pest en de cholera.

16:25 Gepost door Johnsatyricon | Permalink | Commentaren (0) |  Print |  Facebook | |

De commentaren zijn gesloten.