13-04-15

Pro-asiel politici krijgen doodsbedreigingen (Duitsland)

De asielkwestie dreigt in Duitsland uit de hand te lopen. Op paaszaterdag werd in het Saksische Tröglitz een gepland asielcentrum in brand gestoken. Enige weken voordien hadden in diezelfde gemeente de bewoners de burgemeester, die zich inzette voor de onderbrenging van 40 vluchtelingen, tot aftreden gedwongen. De politieke elites zeggen dat de neo-nazis van NPD de bevolking opgehitst heeft. Het aantal aanvallen op asielcentra is spectaculair aan het stijgen, zowel in Oost- als in Westduitsland.

Verschillende politici die zich inzetten voor de onderbrenging van vluchtelingen, worden met de dood bedreigd. Nu heeft ook Bodo Ramelow (Die LINKE), minister-president van de deelstaat Thüringen, verschillende doodsbedreigingen ontvangen. Hij kreeg o.a. een brief met wit poeder toegezonden. Hij rijdt nu met een zwaar gepantserde Limousine rond. 

De asielproblematiek in Duitsland is voor een buitenstaander extreem, zowel de aantallen als de manier waarop het debat gevoerd wordt. Vorig jaar stroomden 200.000 vluchtelingen in Duitsland toe. Voor 2015 worden er 300.000 tot 500.000 verwacht. De politiek en de media verspreiden bewust mist rond de begrippen vluchteling, asielzoeker, migrant om de bevolking murw te slagen met een volksverhuizing. Slechts een minimum van de vluchtelingen zijn echte asielzoekers, die volgens de grondwet recht hebben op bescherming. De meesten zijn echter economische vluchtelingen, meestal jonge mannen. Slechts enkele procenten worden erkend als asielzoeker, de rest zou in principe moeten afgeschoven worden, maar dat gebeurt niet of nauwelijks. Pegida, dat protesteert tegen de islamisering van Duitsland, maar ook tegen de Duitse regering die haar eigen rechtsregels niet nakomt i.v.m. uitwijzing van niet-geregulariseerde vluchtelingen. De Pegida 's worden door de politiek en de media afgeschilderd als nazi 's en vreemdelingenhaters.

Maandagavond komt Pegida zoals elke week in Dresden op straat. Het zal er wellicht stuiven, want Geert Wilders van de Nederlandse PVV zal er spreken...

10:35 Gepost door Johnsatyricon | Permalink | Commentaren (0) |  Print |  Facebook | |

De commentaren zijn gesloten.