31-01-15

De Islam behoort niet tot (Oost)Duitsland

In haar nieuwjaarstoespraak herhaalde Bondskanselier Merkel de uitspraak van de vorige Bondspresident Wulff "De Islam behoort tot Duitsland". Merkel is een perfide machtspolitica, die haar machtssysteem als 'alternatiefloos' wil laten doorgaan. Ze heeft presidentiële allures en een president behoort per definitie a-politiek te zijn en de eenheid van de natie te symboliseren. Dit betekent het benadrukken van sociale cohesie en zoveel mogelijk dissidentie versluieren, met alle mechanismen die de macht eigen zijn, zoals daar zijn een gemuilkorfde pers van linksgroene signatuur. Men hoort daarover stemmen als 'hofpers' en 'gekochte journalisten'. Tot de mechanismen van de macht behoren ook dubbelzinnige uitspraken, die op alle mogelijke manieren geïnterpreteerd kunnen worden, zoals 'De Islam behoort tot Duitsland'. Dat individuele moslims tot Duitsland behoren, daarover bestaat geen twijfel. Maar de Islam als politiek-totalitaire ideologie, behoort die tot Duitsland, dat gebaseerd is op de principes van de Verlichting en de Joods-christelijke traditie? Behoort de extremistische Islam tot Duitsland? Bovendien merkt men de contradicties in het officiële discours van de Duitse tsarin, want enerzijds zegt ze 'De Islam behoort tot Duitsland', maar anderzijds 'Er is geen Islamisering van Duitsland'. Twee uitspraken die elkaar logisch uitsluiten, want hoe kan er geen Islamisering zijn, wanneer de Islam tot Duitsland behoort?

De uitspraak van het Orakel uit Berlijn is nogal in het verkeerde keelgat geschoten bij de conservatieve vleugel van haar eigen CDU, die zich zowiezo monddood gemaakt voelt door de linksgroene koers van Merkel. Bovendien is de CDU aangeschoten wild vanuit haar rechterflank, de Eurokritische AfD (Alternative für Deutschland) en de buitenparlementaire oppositie van Pegida (die tijdelijk uitgeschakeld is).

Nu blijkt uit een recente enquête van Der Spiegel dat 55% van de Oostduitsers de uitspraak 'De Islam behoort tot Duitsland' verwerpt, tegenover slechts 40% van de Westduitsers. Ook hier blijkt de tegenstelling tussen Ossies en Wessies, die al ten tijde van Pegida aan de oppervlakte kwam.

Maar, terugkomend op wat ik hoger zei over sociale cohesie, het zou kunnen dat Merkels uitspraak 'De Islam behoort tot Duitsland' als een boemerang in haar gezicht terugvliegt, en dat ze, verre van de sociale vrede te bevorderen, alleen maar de diepe splijting van Duitsland versterkt m.b. tot de multiculturele maatschappij.

Bron: Der Spiegel 31/01/2015 Islam behoort niet tot Oostduitsland

12:26 Gepost door Johnsatyricon | Permalink | Commentaren (0) |  Print |  Facebook | |

De commentaren zijn gesloten.