29-12-14

Migranten een verliespost voor Duitsland

hans-werner-sinn.jpgDe president van het Ifo-Institut, Hans-Werner Sinn, heeft de Duitse regering inzake immigratiepolitiek grote nalatigheid voorgeworpen. „Zoals de migratie nu verloopt, gaat het fout“, schrijft Sinn in een gastbijdrage in de „Frankfurter Allgemeine Zeitung“. De welvaartsstaat werkt als een magneet op ongekwalificeerde migranten, zo zegt hij. Duitsland is na de Verenigde Staten de tweede grootste bestemming van migranten, maar het land ligt op vlak van hun kwalificatie op één van de laatste plaatsen in de statistiek. 

Dit leidt ertoe dat de huidige migratie een zware belasting van de staats- en sociaal kassen is. Netto veroorzaakt migratie voor de Duitse staat meer kosten aan sociale transfers en andere uitgaven dan de baten vanuit belastingen en sociale bijdragen. 

Na een nieuwe berekening van het Ifo-Institut komt Sinn op een "fiskale nettobalans" per migrant van min 1800 Euro per jaar. Zo veel kost een migrant gemiddeld meer dan hij opbrengt. Dit berekenden wetenschappers van het Ifo-Institut op basis van een actuele studie van Bertelsmann, die ze echter met niet in rekening genomen uitgaven vervolledigden.

Tiens? Dus toch een wetenschappelijke bevestiging van wat het gezonde boerenverstand al decennia lang wist? Theo Franken die als fascist wordt gebrandmerkt omdat hij het aandurfde om alleen nog maar de vraag naar de economische meerwaarde van sommige Marokkanse en Afrikaanse migranten te stellen? Wanneer komt er voor België zo 'n studie? Maar wie zou het aandurven om dit te onderzoeken, en wie zou dit willen financieren? Liever de problemen onder het politiek-correcte tapijt blijven vegen, tot het boeltje barst...

Bron: http://www.faz.net/aktuell/wirtschaft/wirtschaftspolitik/ifo-chef-sinn-migration-ist-verlustgeschaeft-fuer-deutschland-13344263.html

13:01 Gepost door Johnsatyricon | Permalink | Commentaren (0) |  Print |  Facebook | |

De commentaren zijn gesloten.