27-08-13

Nazi's en Gutmenschen clashen over asielzoekers: Berlijn-Hellerdorf

Sinds begin vorige week is het zeer onrustig in de Berlijnse wijk Hellersdorf, waar de eerste vluchtelingen zijn aangekomen in het nieuwe asielcentrum, een voormalige school. De inwoners hadden zich reeds voordien in een burgerinitiatief verenigd om te protesteren tegen de vestiging van een asielcentrum in hun wijk. De extreem-rechtse partij NPD is op hun kar gesprongen. 

Verleden week dinsdag, 20 augustus, hielden 30 rechtsradicale militanten een betoging tegen het asielcentrum, waarbij ze gecounterd werden door 600 'anti-fa's'. Daarbij zou naar verluidt een politieagent door een flessenprojectiel aan het oog geraakt zijn. De vluchtelingenraad spreekt van het zwaarste protest tegen de inplanting van een asielcentrum in de Duitse hoofdstad. Sindsdien zijn er nog talloze schermutselingen en incidenten in Hellersdorf.

Wat altijd opvalt rond dit thema, is dat de meeste Duitse media verschrikkelijk politiek-correct zijn, maar dan zo extreem, dat je ervan moet kotsen. Ook uit andere bronnen weet ik dat de openbare zender ZDF een regeringszender is geworden, die slaafs de directieven uit Berlijn opvolgt, en andersdenkenden de mond snoert.

Verschrikkelijk is de vanzelfsprekendheid, de morele chantage, waarmee de Duitsers gedwongen worden mensen uit crisis- en oorlogsgebieden op te nemen. Er mag niet gediscussierd worden over volgende vragen: 1) Is dat de beste manier om die sukkelaars te helpen? Kan men niet beter die mensen opvangen in naburige landen die tot hun cultuurkring behoren? 2) Tot waar gaat de solidariteit van een land om anderen uit een totaal andere cultuur te helpen? 3) Waarom worden asielzoekers in de meeste gevallen in arme wijken gedropt, waar al zoveel problemen zijn van armoede, achterstelling, verwaarlozing en criminaliteit? 4) Kan de Duitse welvaartsstaat de druk van alsmaar meer vluchtelingen wel aan, op vlak van huisvesting, onderwijs, gebrekkige hygiënische normen, Duitsonkundigheid, etc. 5) Zijn alle asielzoekers wel degelijk politiek vervolgden? Zijn de meesten niet economische 6) Met het oog op de steeds toenemende militaire onrust in het Midden-Oosten: we kunnen toch niet alle vluchtelingen van heel de wereld opnemen? 'Deutschland ist nicht das Sozialamt der ganzen Welt', zo wordt gezegd.

Over die vragen mag in het bekakt-politiek-correcte Duitsland niet gediscuteerd worden. Het intellectueel niveau van de publieke discussie over immigratie, azielzoekers en vluchtelingen in Duitsland is bedroevend laag. Veel interessanter zijn de commentaren van burgers op kranten en Youtube. Men hoort daar meer de stem van de anti-azielzoekerslobby, die volledig door de politiek-correcte media doodgezwegen wordt.

Bijzonder interessant, maar ook ergens beangstigend, omwille van het traumatische verleden van de Duitsers, is dat voortdurend de termen 'Nazi' en 'Gutmensch' gebruikt worden. Dat waren ook termen die Goebbels gebruikte... 

Over dit thema, zie ook mijn bijdrage http://hqz591.skynetblogs.be/archive/2013/08/21/berlijn-h...

17:18 Gepost door Johnsatyricon | Permalink | Commentaren (0) |  Print |  Facebook | |

De commentaren zijn gesloten.