21-08-13

Asielzoekers onder politiebegeleiding aangekomen: Berlijn-Hellersdorf

Duitsland kent dit jaar een enorme toevloed van vluchtelingen en asielzoekers. Alleen in de eerste jaarhelft van 2013 zijn het er meer dan 50.000, een stijging met meer dan 85% tegenover dezelfde periode in 2012. Verwacht wordt dat tegen eind 2013 100.000 mensen asiel in Duitsland zullen aangevraagd hebben. De asielzoekers betreffen vooral vluchtelingen uit de oorlogsgebieden Afghanistan en Syrië, maar ook Tsjetsjenië. De aantallen zijn niet meer zo hoog geweest sinds de jaren negentig, toen veel vluchtelingen uit ex-Joegoslavië in Duitsland toestroomden.

Sinds begin juli is er hevige beroering rond het geplande asielcentrum in de Berlijnse wijk Hellersdorf, een sociaal achtergestelde brandhaard in het voormalig communistisch Oost-Berlijn. De bewoners hebben angst voor criminaliteit, vervuiling en onveiligheidsgevoelens. Voor de extreem-rechtse partij NPD is dit koren op hun molen.

Maandag zijn de eerste vluchtelingen, zo 'n 50-tal, aangekomen. De stemming was zo opgehitst dat ze onder politiebegeleiding moesten binnengeleid worden. De NPD heeft dinsdag een manifestatie gehouden, die gecounterd werd door de 'antifa', die Linke en de Grüne. Ondertussen zijn al enkele vluchtelingenfamilies weggetrokken omdat ze zich niet veilig voelen.

Waarom interesseert deze zaak mij, wat heb ik daarmee te maken? Omdat het allemaal zo voorspelbaar is, omdat het een mooie casestudy is, hoe de politiek en de media met de asielproblematiek omgaan. De politiek beslist zonder democratisch overleg vluchtelingen uit oorlogsgebieden in een sociale wijk te dumpen. De mensen hebben terecht angsten, maar die worden door de linkse, politiek-correcte media de mond gesnoerd, omdat die niet stroken met het ideaalbeeld dat Duitsland van zichzelf heeft, als een warme, harmonieuze samenleving. Natuurlijk springen de extreem-rechtsen, op anderhalve maand van de nationale verkiezingen, op de zaak. Natuurlijk zeggen de regimemedia dat de bevolking door de fascisten worden 'opgehitst'. Natuurlijk zijn er weer hordes linksgroene Gutmenschen uit de betere wijken van Berlijn naar de bijstandswijk Hellersdorf afgezakt om daar hun linkse, antifascistische 'Parolen' uit te schreeuwen.

Ach, ik vind heel die asielproblematiek zo 'n typisch geval van het not in my backyard-syndroom, een toonbeeld van hypocrisie en schijnheiligheid. Asielzoekers worden meestal in sociaal achtergestelde wijken gedropt, waar de goedverdienende Gutmensch er geen last van heeft. Dan kunnen ze de lokale mensen, die terecht angsten hebben voor de de vreemdelingen, uitmaken en criminaliseren als 'nazis'.

Als die lieve linksgroene jongens en meisjes uit de betere inkomensklassen dan toch zo graag asielzoekers willen, waarom nemen ze hen dan niet op in hun nette wijken -zoals Charlottenburg-, of beter nog, bij hen thuis, in hun dure lofts en penthouses. Maar neen, daar zullen ze wel voor zorgen, dat zoiets niet gebeurt. En sturen ze hun kinderen naar private scholen, waar geen 90% van de leerlingen allochtonenkinderen zijn, waar het niveau niet bedroevend laag is geworden door zoveel multiculturele 'verrijking'.

Solidariteit, ja, maar altijd op kosten van de lagere bevolkingsklassen en de belastingbetaler. Zo kennen we het morele gehalte van de linkse schijnheiligen. Privatisering van de baten -het afkopen van een rein geweten-, en socialisering van de kosten -die lompe proleten uit de sociale wijken slikken toch alles-, zo smerig zijn ze wel, die linkse jongens en meisjes.

Afvoeren die linksgroene troep, naar Siberië, daar kunnen ze zoveel asielzoekers opnemen als ze willen, dan hebben wij geen last meer van hun ziekmakende immigratie- en asielpolitiek... 

Zie ook mijn bijdrage http://hqz591.skynetblogs.be/archive/2013/08/27/fascisten...

11:18 Gepost door Johnsatyricon | Permalink | Commentaren (0) |  Print |  Facebook | |

De commentaren zijn gesloten.