06-08-13

Nigel Farrage over de jacht op illegalen in Groot-Brittannië

De regering Cameron heeft met de zgn. 'Go home or face arrest' de jacht op illegalen in het Verenigd Koninkrijk geopend. De harde, agressieve toon van de campagne lokt veel kritiek uit, zelfs bij de immigratiekritische Nigel Farrage, de voorzitter van UKIP. Hij noemt de toon van de campagnes 'very unbritish'. Ook de Twitterberichten van het Home Office, waarbij ostentatief gezegd worden als: we hebben er weel zoveel opgepakt, keurt Farrage af.

Volgens Farrage, die uiteraard voor zijn eigen winkel spreekt, is de regering-Cameron doodsbang van het immigratieprobleem, dat heel sterk in de Britse publieke opinie leeft. Twee redenen zijn daarvoor verantwoordelijk. Ten eerste de eclatante verkiezingsoverwinning van UKIP in enkele counties op 2 mei jongstleden. De partij behaalde vanuit het niets 25% van de stemmen. 

Ten tweede het rapport van enkele invloedsrijke parlementsleden, waaruit blijkt dat de immigratiecijfers waarop de regering zich beroept om haar beleid uit te stippelen, niets meer dan 'educated guesses' zijn.

Farrage is uiteraard niet op zich tegen het oppakken en deporteren van illegalen, want illegale immigratie is per definitie illegaal, en ze hebben dan ook niet het recht op het grondgebied van Groot-Brittannië te vertoeven. De regering zou beter de legale  immigratie aanpakken, want tussen 2001 en 2011 zijn niet minder dan 4 miljoen vreemdelingen wettelijk in het Verenigd Koninkrijk aangekomen. Hij bedoelt dat er eerst werk moet gemaakt worden van serieuze grenscontroles, waarbij vastgesteld wordt wie het land binnenkomt en wie het verlaat.

Ook moet er beter werk gemaakt worden van uitleveringsprocedures voor zware criminelen. Nu kunnen binnen de huidige EU-wetgeving veroordeelde zware criminelen, die wettelijk in het land verblijven, niet uitgeleverd worden aan het land van hersprong. Hij haalt het voorbeeld aan van een Pool, die veroordeeld is voor de moord op een 4-jarige.

Tenslotte over de Roemenen en Bulgaren, die vanaf 1 januari 2014 het recht hebben om zich in de UK te vestigen, maant hij aan tot krachtig beleid, om een sociale ramp in het Britse sociale zekerheidssysteem te vermijden.

Benieuwd hoe UKIP en Farrage zullen scoren bij de Europese parlementsverkiezingen, volgend jaar, in 2014...

13:32 Gepost door Johnsatyricon | Permalink | Commentaren (0) |  Print |  Facebook | |

De commentaren zijn gesloten.