04-08-13

Katrin op de vlucht: voor of tegen massa-immigratie?

'Mijn' virtueel vriendinnetje Katrin Weiland, een schrijfster en blogster uit Berlijn, doet mee aan de ZDF-documentaire 'Op de vlucht'. Zes jonge Duitsers maken de omgekeerde ervaring mee van asielzoekers die naar Duitsland komen. Ze volgen de weg die deze mensen gevolgd hebben. Er zijn twee teams, het team-Irak, waartoe Katrin behoort, en het team-Afrika. Drie mensen zijn voor het opvangen van asielzoekers in Duitsland, drie mensen zijn tegen. Katrin behoort tot de laatste groep. Bedoeling van het format is om voor- en tegenstanders van immigratie tegen elkaar uit te spelen (het is televisie voor iets), en hun standpunten vóór en na de ervaring met elkaar te vergelijken.

De documentaire komt in afleveringen vanaf 8 augustus op ZDF-neo, die kan ik in België niet zien. Achteraf wordt er op ZDF een samenvatting uitgezonden, op 3 en 4 september om 23.45 u.

Ik heb het Youtubekanaal van Katrin leren kennen, toen ik informatie zocht over immigratie in Europa. Sommige argumenten die ze toen had tegen massieve immigratie, komen in deze trailer terug.

Ik vind het bijzonder belangrijk dat net zo iemand als Katrin, progressief en ecologisch, nadenkt over immigratie en haar standpunt verwoordt. Dit is bijzonder belangrijk, dat wij, die strijden tegen de multiculturele verwoesting, anti-immigratiestandpunten weg uit de extreem-rechtse sfeer halen. Iedereen lijdt onder de overdreven vermenging van culturen, daarom zijn we geen rechtsradicalen. Belangrijk vindt ik ook de argumentatie van Katrin vanuit een 'ecologische' invalshoek -ik ken haar achtergrond vanuit haar filmpjes-, dat teveel vreemde culturen naar hier halen, een biologische en instinctieve bedreiging is voor de Westerse cultuur, dat we het recht hebben om ons daar als bevolking democratisch over uit te spreken, dat we het recht hebben om onze eigen cultuur te verdedigen, nogmaals, zonder te vervallen in versleten 'volksnationale' en racistische argumenten.

Tot slot, ik wil hier mijn dankbaarheid uiten aan Katrin. Haar videootjes waren mij een grote troost in zeer zware tijden. Ik vind haar een waardevolle, kritische en creatieve vrouw, zoals er helaas veel te weinig zijn. Dat zo iemand lijdt onder teveel immigratie, en dan nog in het verschrikkelijk politiek-correcte Duitsland, waar iedereen die zich kritisch uitlaat over immigratie, bijna onmiddellijk als een 'nazi' wordt bestempeld, maar ook, als kleine zelfstandige, onder teveel belastingen en bureaucratie, dat doet mij ook pijn.

Daarom, als dankbaarheid ten aanzien van Katrin, vertaal ik hier letterlijk haar woorden.

___

'Duitsland schaft zich af', ik denk in alle geval dat daar iets vanaan is, van deze stelling. 

Ik bedoel, ik kan me niet voorstellen dat mensen enkel voor het weer komen, want fundamenteel is Duitsland een zeer rijk land. Ik stel het me ergens voor als een grote slagroomtaart, en iedereen wil daarvan een beetje slagroom snoepen, en ja, daarom denk ik niet dat dit zo' n valse stelling is.

Wanneer alles zonder keuze door elkaar gemengd wordt, alle culturen en alles, dan is het niet meer echt Duits, ook niet meer echt Grieks of Spaans, dan is alles zo een conglomeraat.

Het werkt zeker ook wanneer men daarvoor bewust genoeg is, voor wie ver genoeg kan kijken en dat alles verstandig vermengt, maar in de actuele situatie beschouw ik dit niet als zinvol.

Maar eigenlijk moeten 80 miljoen Duitsers gevraagd worden of het OK is dat volledig andere culturen naar hier komen, men kan dan ja of nee zeggen, en dan zou het een duidelijke zaak zijn.

Als het werkelijk om integratie gaat en het duidelijk is dat mensen hier willen blijven, dan moet Duitsland kunnen zeggen: Als jullie hier willen blijven, dan valt er dit, dit en dat te doen, want we hebben een cultuur, die is zo, zo en zo, we willen dat die blijft bestaan. Waarom zou het zo niet mogen zijn? Dat doen de anderen ook.

In alle liefde, maar er komt een moment dat ik zeg dat een systeem, een samenleving, het recht heeft om zich te beschermen. Dat is normaal, natuurlijk en ook instinctief, dat men zich beschermt tegen dingen die je voortdurend schade berokkenen.

Je hebt een nagel in je schoen, ik bedoel, geen normale mens zou eeuwig met een nagel in zijn schoen blijven rondlopen, die steekt in je vlees, die doet pijn. Het is toch normaal dat je dan zegt: he, er zit een nagel in mijn schoen, we doen doen alles open en de nagel komt eruit.

Dit bloeien van culturen naast elkaar, deze bloemenzee, meerdere bloemnsoorten die naast elkaar bloeien, dat is super, maar als er niet meer genoeg water is, wat doen we dan?

Ik denk niet dat het zinvol is om alle mensen uit de Derde Wereld, die het slecht hebben, naar Duitsland te brengen. Daarvoor is Duitsland ook niet groot genoeg. Maar wanneer de Duitse regering zich een beetje zou inspannen, dan zouden ze graan ter plaatse kunnen verbouwen, ze hebben daar zeer goed weer, daar groeit het zeker goed. Daarom denk ik dat het niet veel zin heeft iedereen naar hier te brengen.

14:11 Gepost door Johnsatyricon | Permalink | Commentaren (0) |  Print |  Facebook | |

De commentaren zijn gesloten.