26-07-13

'Go home or face arrest': anti-illegalencampagne Britse regering stuit op protest

Een recente actie van de Britse regering, die illegale immigranten ertoe wil aanzetten zich aan te geven en het land te verlaten, stuit op hevig verzet. Zelfs de notoire anti-immigratiepoliticus Nigel Farrage van UKIP vindt deze advertenties 'nasty'.

Wat hiervan te denken?

Actueel is Groot-Brittannië het enige Europese land dat krachtige maatregelen neemt om de onbeheersbaar geworden immigratie uit de derde wereld in te dammen. Tussen 2001 en 2011 steeg het aantal vreemdelingen in het Verenigd Koninkrijk met maar liefst 4 miljoen.

De achterstand in de administratieve behandeling van immigratiedossiers is gigantisch. Maar liefst 500.000 dossiers wachten op verwerking. Volgens de administratie daarvoor bevoegd zou het niet minder dan 37 jaar kosten om met de huidige middelen de achterstand weg te werken.

Immigranten met een tijdelijke verblijfsvergunning moeten bij het betreden van het grondgebied een waarborg van 3000 pond betalen. Die krijgen ze terug als ze opnieuw vertrekken.

Niemand weet hoeveel illegalen er zijn in Groot-Brittannië: 100.000? 500.000? 1.000.000?

Misschien is de toon van de 'go home or face arrest'-advertenties te hard, te autoritair, maar de regering-Cameron doet tenminste iets, terwijl de de politici van de andere EU-landen hun kop in het zand steken voor de tikkende tijdbom van de massale immigratie vanuit derde wereldlanden... 

12:41 Gepost door Johnsatyricon | Permalink | Commentaren (0) |  Print |  Facebook | |

De commentaren zijn gesloten.