15-07-13

Kroatië wordt lid van EU: illegalen, armoezaaiers en gelukszoekers

Denk niet dat ik het allemaal weet, wanneer ik de laatste tijd zo hard tekeer ga tegen Europa en massa-immigratie. Ik leer zelf voortdurend bij als ik hier een bijdrage breng over deze heikele thema 's. Probleem met televisie- en krantennieuws is dat dit versnipperd is, een steekvlamkarakter heeft, en uiteraard vooral nationale toestanden belicht. Mijn groeiend onbehagen met de in mijn aanvoelen steeds grotere groep vreemdelingen in Antwerpen, heeft mijn belangstelling voor dit thema aangewakkerd. Mijn grootste schok, zo 'n drie-vier maand geleden, in die droevige eeuwig-winterse tijden, was dat het probleem van immigratie nog erger is dan ik gedacht had, en dat het een algemeen-Europees probleem is.

Ik heb me vastgebeten in Youtube, om daar pregnante video 's te zoeken over de migratieproblematiek. Natuurlijk is het zich beperken tot beeldmateriaal eenzijdig, maar het is een goede eerste invalshoek om dit probleem te documenteren.

Kroatië is lid geworden van de Europese Unie. In tegenstelling tot enkele jaren geleden, ik weet het nog heel goed, dat ik hier in deze blog 'Welkom Roemenië' schreef, word ik er nu enkel droef van, nu we weten tot welke nachtmerrie het neo-liberaal Europa en zijn waanzinnig immigratieproject heeft geleid.

Nu opnieuw tot de feiten: er is een verschil tussen 1) toetreding tot de Europese Unie, en 2) toetreding tot de Schengenzone, die het onbelemmerd vrij verkeer van personen garandeert. Kroatie wordt lid van de EU, maar nog treedt nog niet toe tot de Schengenzone. Dit betekent dat er nog altijd paspoortcontrole is. 

Kroatië, dat op de smokkelroute van drugs en mensenhandelaars ligt, we mogen ons weer aan serieuze aantallen illegalen uit het Midden-Oosten en Noord-Afrika verwachten.

Wacht maar tot 1 januari 2014. Dan worden Roemenië en Bulgarije lid van de Schengenzone: hordes gelukszoekers en armoezaaiers in onze straten.

Waarom maakt me dit alles zo droef? Waarom doordringt mij het gevoel dat het oude Europa aan het sterven is?

13:43 Gepost door Johnsatyricon | Permalink | Commentaren (0) |  Print |  Facebook | |

De commentaren zijn gesloten.