18-05-13

Europa: import armoede uit Oost-Europa

Massa-immigratie is een bijtend zuur dat de sociale cohesie van onze al zwaar aangeslagen welvaartstaten aantast. Het is absolute waanzin, ja zelfs zwaar psychotisch om in periode van zware economische crisis nog extra migranten aan te trekken.

Wat jullie moeten beseffen, zeker met het oog op de verkiezingen van 2014 is dat de uitbreiding van de Europese Unie op onze kosten gebeurt. Het zijn democratisch niet gelegitimeerde beslissingen, het gebeurt allemaal boven ons hoofd. De Eurocraten blijven maar armoedemigranten uit Oost-Europa in onze contreien uitspuwen, die we allang niet meer kunnen integreren.

De kinderarmoede in België toegenomen? Jazeker, maar waarom heeft men niet de politieke moed om te zeggen dat een groot deel van de armoede geïmporteerd wordt vanuit het buitenland?

Hier een video over de problematiek van Oost-Europese immigranten, vooral Roma, in Duisburg (NordRhein-Westfalen). De gemeente kan de toevloed niet meer slikken, de kassen zijn leeg, en heel wat sociale voorzieningen moeten gesloten worden. Lokale politici eisen meer geld van de federale regering om het hoofd boven water te houden.

Dit is de strategie die wij moeten volgen: als we al (voorlopig!) niets kunnen doen aan beslissingen rond ongecontroleerde massa-immigratie, die boven onze hoofden in achterkamertjes genomen worden, dan kunnen we tenminste die politici op hun verantwoordelijkheid wijzen: zij creëren problemen (daar zijn politici goed in), zij  moeten dan ook het geld geven om die problemen zo kwaad als mogelijk onder controle te houden. Dit is onze verantwoordelijkheid als burgers: Als politici onze belangen niet meer ter harte nemen, ten voordel van een schimmig neo-liberaal paradijs, dan moeten wij het zelf doen.

08:30 Gepost door Johnsatyricon | Permalink | Commentaren (0) |  Print |  Facebook | |

De commentaren zijn gesloten.