09-05-13

The Queen: afschrikken sociale zekerheidstoerisme

De Britse koningin kondigde in haar toespraak een nieuwe immigratiewet aan, die reële economische immigratie wil stimuleren, en migranten moet ontmoedigen, die enkel uit zijn op het royale Britse sociale zekerheidssysteem.

Deze wet komt er met het oog op de toetreding van Roemenië en Bulgarije tot de Schengenzone in januari 2014, waardoor Roemenen en Bulgaren het recht zullen hebben om overal in de Europese Unie vrij rond te reizen en te werken. Het Verenigd Koninkrijk vreest een massale toevloed van armoedemigratie vanuit die landen.

De Conservatieve partij van Eerste minister Cameron leed vorige week een verpletterende nederlaag in lokale verkiezingen, waarin de anti-Europa en anti-immigratiepartij UKIP van Nigel Farrage een eclatante overwinning behaalde. 

Einde maart 2013 hield Cameron deze toespraak, waarin het recht op sociale zekerheid van immigranten beperkt wordt, in verhouding tot hun economische bijdrage. Indien migranten na zes maand geen job gevonden hebben, of indien er weinig kans is dat ze een baan vinden, hebben ze geen recht meer op de Britse sociale zekerheid. Ook wil de Britse Eerste Minister de kosten van migranten die geen economische toegevoegde waarde hebben, verhalen op de landen van oorsprong.

Groot-Brittannië kan deze maatregelen nemen, omdat het land geen lid is van de Schengenzone, waardoor het haar buitengrenzen kan afschermen. De landen van continentaal Europa, die behoren tot de Schengenzone, waaronder België, kunnen dat niet.

Ik kan het je op een papiertje geven: met de aanhoudende economische crisis in Europa, en de ongecontroleerde massa-immigratie, zullen meer en meer Europese landen maatregelen nemen, die in strijd zijn met het Schengenverdrag, waardoor die uiteindelijk zal afgeschaft worden.

Als je tegen teveel immigratie bent, kan je niet anders dan Eurokritisch zijn: Europa en massa-immigratie is één pot nat...

13:28 Gepost door Johnsatyricon | Permalink | Commentaren (0) |  Print |  Facebook | |

De commentaren zijn gesloten.