17-04-13

Joodse exodus uit Frankrijk wegens antisemitisme

Steeds  meer Joden trekken weg uit Frankrijk omwille van het toenemende antisemitisme. In 2012 zijn volgens de Franse autoriteiten 2000 Joden geëmigreerd. En volgens een Joods veiligheidsagentschap zijn de aanvallen op Joden in 2012 met 60% gestegen.

Een belangrijke rol in het onveiligheidsgevoel van de Joden in Frankrijk speelt de aanval op een Joodse school in Toulouse, waarbij 4 Joodse volwassenen en kinderen omkwamen.

Maar daarnaast zijn er de dagelijkse beledigingen en vernederingen op straat en de virtuele haatboodschappen op de sociale media. 

Bestemming van de Joodse emigranten uit Frankrijk is Israel, waar volgens betrokkenen geen onveiligheidsgevoel bestaat. In Frankrijk zijn ze een minderheid, in Israël zijn ze de meerderheid en dat maakt het verschil.

De laatste weken heb ik me intensief beziggehouden met het bekijken van videos op Youtube rond het thema migratie, vreemdelingen, onveiligheid, racisme en rechtsextremisme. Het is me opgevallen hoeveel haat er langs beide zijden (blanken versus vreemdelingen/moslims) bestaat in de reacties op de filmpjes.

Probeer het maar eens uit op Youtube. Tik bijvoorbeeld 'immigration Europe' in. Beperk de zoekresultaten tot het afgelopen jaar en kijk eens wat er in Europa gaande is...

Over de onleefbaar geworden 'multiculturele' Franse maatschappij en 'le racisme anti-blanc', een reportage van de excellente zender Russia Today (weliswaar altijd met een korrel zout te nemen, maar een zeer goed format):

07:40 Gepost door Johnsatyricon | Permalink | Commentaren (0) |  Print |  Facebook | |

De commentaren zijn gesloten.