14-08-11

De Amero, de gedevalueerde dollar

OK, dit was pure satire, watg ik hier schreef in juni 2009. Maar het is niet onwaarschijnlijk dat we totale ineenzakking van het dollarsysteem zullen meemaken, binnen ten hooste 10 à 20 jaar. De complete collapse van het fiat money...

amero
Het ultieme plan van de financiële wereldelite is aan het licht gekomen. In het geheim, ver weg van de camera 's  en democratische controle, zijn ze al sinds jaren aan het werk om de dollar, waarvan de waarde onvemijdelijk zal ineenstorten, te vervangen door een nieuwe wereldmunt, de AMERO. Vandaag is gelekt dat 800 miljard Amero 's verscheept zijn naar de Chinese Ontwikkelingsbank. Voor het eerst zien we ook echte beelden van de nieuwe munt. Men leest de inscriptie 'North American Union'. Over deze Noord-Amerikaanse Unie wordt al jaren gespeculeerd. Het gaat om de fusie van de Verenigde Staten, Canada en Mexico. Volgens welingelichte bronnen zou President Bush reeds in het geheim deze Noord-Amerikaanse Unie afgesloten hebben in 2005. Amerikaanse regerings- en financiële kringen hebben er alles aan gedaan om dit feit voor het publiek te verbergen, door dreiging, het sluiten van websites en blogs. Maar de overheidscensuur heeft niet belet dat toch één financiële analyst zich in 2006 op CNN cryptisch uitsprak over de Amero en de Noord-Amerikaanse Unie.

De berichtgeving is verwarrend, en de verschillende bronnen spreken elkaar tegen. Wanneer zou de Amero ingevoerd worden? Welke is de verhouding van de Amero tot de huidige dollar? Ik heb op internet geruchten gelezen -die echter niet bevestigd worden door semi-officiële bronnen- dat één Amero de waarde zou hebben van 150 huidige dollars. Alsdeze geruchten waar zijn -en ik zeg als dit waar is- dan zou dit de massale verarming van de Amerikaanse bevolking met zich meebrengen. Bovendien bestaat er geen zekerheid of alle dollars inwisselbaar zullen zijn in Amero 's. Het lijkt waarschijnlijk dat de eocnomische en financiële elites in het geheim hun dollars reeds hebben omgewisseld voor Amero 's, en dat er slechts kruimels zullen overblijven voor de gewone man in de straat.

Het begint er steeds meer op te lijken dat het de elites van Wall street bewust hebben afgestevend op de crash van de dollareconomie, dat het lage rentebeleid van de Fed, de Amerikaanse centrale bank onder leiding van Alan Greenspan, een georchestreerd manoeuvre was om de waarde van de dollar te laten kelderen, het Amerikaanse volk massaal te laten verarmen, en dan met hun sterke Amero 's, die opnieuw op de goudreserves van Fort Wixson gebaseerd zijn, boven water zullen komen in de papieren dollareconomie. Het ziet er ook naar uit dat de verkiezing van de Democratische presidentskandidaat Barack Obama doorstoken kaart was, dat Obama in werkelijkheid een stroman is van het finacierskaiptaal. Dat de plannen van het grootkapitaal gemakkelijker zullen geslikt worden onder een democratische president dan onder een no-con Republikein.

Dit zou een sociale slachting zijn, zoals we nooit in de wereldgeschiedenis hebben meegemaakt. We zullen voedselrellen meemaken, moorden voor basisgoederen, winkels zullen massaal bestormd worden. We zullen een hyperinflatie meemaken zoals in de Duitse Weimarrepubliek nar de Eerste Wereldoorlog, toen één brood op 14 april 1921 37 miljard Reichsmark waard was, en op 17 april 53 miljard Reichsmark. 

Dit zijn allemaal speculaties natuurlijk, maar het is duidelijk dat er iets te gebeuren valt. Waarschijnlijk wachten de financiele elites tot na de zomervakantie om met hun terreurplan boven water te komen. Dit zal een Shock and Awe zijn, zoals beschreven wordt in het recent verschenen boek van de journaliste en andersglobaliste Namoi Klein, maar dan nog op een onvoorstelbaar grotere schaal.

Welke gevolgen zal dit hebben voor de Europzone? We kunnen enkel maar speculeren over de rampzalige gevolgen van de invoering van de Amero. We weten niet of en tegen welke pariteit de euro aan de Amero zal gekoppeld worden. Misschien zullen we opnieuw een muntslang of 'crawling peg' hebben tussen de amero en de euro, net zoals in de jaren tachtig. Anyway, banken die grote dollarreserves aanhouden zullen crashen. Gezinnen die in Amerikaanse overheidsobligaties hebben belegd zullen hun spaargeld en hun pensioen in rook zien opgaan. De gevolgen zullen verschrikkelijk zijn. Maar misschien zitten de Europese banken en regeringen mee in het complot? Speculatie, speculatie, we werten het niet.

Maar wat ik wel weet, is dat je zoveel mogelijk goud moet kopen, Chinese renminbi's en Russische roebels, nu al zoveel mogelijk voedsel en waterreserves hamsteren, zodat je sterker staat in de ruileconomie die binnen afzienbare tijd zal ontstaan, naast de officiële Amero-economie.

Zeg niet dat ik u niet gewaarschuwd heb!!!

PS De intro van dit clipje is iets te lang. Op 1:45 start de boodschap.

Een andere bron over de plannen voor de Amero en de nieuwe wereldregering van Wall Street en de centrale bankiers,. Dit clipje dateert reeds van oktober 2008, nog voor er sprake was van een recessie van de reële economie op wereldvlak.

19:18 Gepost door Johnsatyricon | Permalink | Commentaren (0) |  Print |  Facebook | |

De commentaren zijn gesloten.