11-08-11

General gerow is going home

Eén van de yotube filmpejs, die doorheen vorige jaren alsmaar terugkomt ( de herhalingsdrift!), is het ontslag van Gereraal Patton als bevelhebber van het Amerikaanse Derde Leger, door de geallieerde opperbevelhebber, Eisenhower. Hoewel Patton een briljante tankgeneraalwas, die een zeer groot aandel had in de vernietiging van de Duitse oorlogsmachine, had hij zo 'n brutal mond die de wankele oorlogscoalitie tussen de Alerikanen en de Russen voortdurend op het spel zette. Hij noemde de Russen 'Mongols', en hij wou niets liever dan met het verslagen en gereorganiseerde Duitse leger tegen die mongolen op te rukken.

Eiesnhower was een briljant politicus, veel meer dan een militair. Nooit in de geschiedenis van de mensheid, met name Eisenhower, zo gezorgd voor een gesmeerde geallieerde oorlogsmachine, de coallite tussen de Britten en de Amerikanen.

Patton, was een politieke stoorzender, en daarom riep Eiesenhower hem in juni 1945 bij zich, om hem te ontslaan, als bevelhebber van het befaamde Derde Leger.

- General Gerow is going home, it would be in your best interests, if you gave up command ot the Thitd Army.

- You 're revlieving me?

-I 'm transferring you. General Gerow is going home. You could take up command of the Fithteenth Army.

- The Fifteenth? The Fifteenth? That 's not a real Army! Their running the history of the Second World War. They 're just a paper amry. They never even fire a shot!

- Georges, the war is over! No one has to fire any shot any more! The war is over. That's someting you got to understand!

Dat de oorlog allang over is, is iets wat ik, net zoals Patton, blijkbaar niet kan of wil begrijpen. Ik doe nog altijd alsof het oorlog is. Maar ikk ben daan ook een echte Krijger, zoals Patton...

 

10:13 Gepost door Johnsatyricon | Permalink | Commentaren (0) |  Print |  Facebook | |

De commentaren zijn gesloten.