10-03-11

Marteling door het Gaddafi-regime

Drie BBC-journalisten zijn hard aangepakt door agenten van het Gaddafi-regime. Ze zagen sporen van marteling op de lichamen van politieke gevangenen.

Marteling is één van de meest revolterende acten waartoe de mens in staat is. Iedereen weet dat het lichaam pijngevoelig is. Marteling is het bewust, op een geraffineerde manier, toebrengen van pijn aan het lichaam van de ander. Het is de meeste walgelijke Ik-Gij-relatie die er betaat, net omdat ze zo intiem is. Marteling is het omgekeerde van het tedere, seksuele omgaan met de ander. Daar wordt de huid, het contactoppervlak van het lichaam van de ander gestreeld, om de ander te plezieren.

Martelen is de ultieme macht over de ander, over zijn lichaam. De gemartelde is volledig weerloos tegenover de 'martelaar', net zoals de gestreelde zich volledig weerloos kan overgeven aan de streler. De ander martelen en de ander strelen zijn elkaar extremen, omdat daar ingegrepen wordt in het pijngvoelig/lustgevoelig contactoppvervlak van de huid, omdat daar de ander in zijn volledige kwetsbaarheid en weerloosheid aan ons, als martelaar en als streler, verschijnt.

09:23 Gepost door Johnsatyricon | Permalink | Commentaren (1) |  Print |  Facebook | |

Commentaren

Zeer juist. Helaas zijn er martelingen en martelingen voor de internationale "pers".
De Lybische misdaden, als ze kloppen, zijn niet verwerpelijker - niets kan immers verwerpelijker zijn - dan de talloze, soms ook op de dag van vandaag nog uitgevoerde, martelingen van Abu Greib, Guantanamo, en de vele geheime locaties waar mensen van diverse nationaliteiten, sedert Obama ook bij wet goedgekeurd tegen Amerikaanse staatsburgers (Uitbreiding Patriot Act), uitgebreid en met grote expertise worden gemarteld tot meerdere eer en glorie van de vrijheid.

Gepost door: SICKO | 14-03-11

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.