08-08-10

Mijnen bik begint te schrijven

 1. Milleke noemt zijn grote boodschap "zijn troelala". Tja, het kind moet een naam hebben.
 2. Lust of onlust is gebaseerd op variatie in de sensoriële input.
 3. Een man uit de zaal vraagt zich af waarom een kat niet haar pootje kan opheffen, als een hond. De moderator kan niet op deze vraag antwoorden.
 4. Prijsperceptie heeft iets heel subjectiefs. Zolang de behoefte naar een produkt vaag en ongedifferentieerd is, wordt de prijs als relatief hoog ervaren. Naarmate je heviger naar een ding verlangt, gaat de subjectieve prijservaring dalen, d.i. het ding wordt als goedkoper ervaren. Dit betekent dat je bereid bent om geld neer te leggen voor wat je aanvankelijk als relatief duur ervaarde. Je bent bereid bent om alternatieve bestedingen te laten vallen, om het produkt te kopen.
 5. Het zinvolste dat ik de afgelopen jaren heb gedaan, is het boren van een gat in de muur, om een plug met een vijs erin te steken, om een kader op te hangen. Ik heb zo 'n apparaatje gekocht om electrische leidingen op te sporen, want ik was daar bang van.
 6. De codebrekers van Bletchley Park waren erin geslaagd de Enigmacode te breken van de Duitse marine, maar niet van de Duitse grondtroepen. Toen ze daarin slaagden, beschikten de geallieerden over een mijn van informatie over de intenties en troepenbewegingen. De informatie uit dedecodeerde Enigmaberichten heette "Ultra" en was top secret. Dankzij Ultra was Montgomery perfect op de hoogte van wat Rommel, de woestijnvos, van plan was. Dit droeg mede bij tot de overwinning van El Alamein, in november 1942. De propaganda stelde het zo voor dat Montgomery de gedachten van Rommel kon raden. In werkelijkheid was dit gebaseerd op gedecodeerde Enigmaberichten van de Duitse grondtroepen.
 7. Tegenwoordig is er enkel shit op de televisie te zien.
 8. Ik heb een hypothese over de belangwekkende vraag waarom Mr. Bean Mr. Bean heet. In Blackadder speelt Rowan Atkinson het personage Blackadder. Zijn idiote knecht noemt hem Mr. B. Van Mr. B naar Mr. Bean is een fluitje van een cent, maar ik kan dat niet bewijzen.
 9. Er is een verschil tussen geld en kapitaal. Geld dient voor de lopende uitgaven voor dingen die in de consumptie vernietigd worden, zoals voeding. Kapitaal is een samenballing van geld, dat dient voor de aankoop van grote dingen, die gedurende een bepaalde tijd diensten opleveren. Bv. een auto levert de dienst transport op, een wasmachine de dienst wassen. Kapitaal kan inkrimpen tot geld, geld kan aangroeien tot kapitaal. Maar ook kapitaal kan vernietigd worden in het gebruik, bv. een auto is na een aantal jaren versleten of kan total loss worden.
 10. Een mens kan het slachtoffer worden van zijn tijdelijke grillen. Toen ik gepassioneerd raakte door wok en Oosterse keuken, heb ik 'k weet niet hoeveel Oosterse kruiden gekocht. Die staan nu stof te vergaren in dozen.
 11. Eén euro is aan het begin van de maand subjectief minder waard dan aan het einde ervan. Het aantal potentiële bestedingen van één euro is groter aan het begin van zijn vernietigingsperiode. Naarmate er meer en meer euro 's vernietigd worden in het consumptieproces, worden de alternatieve bestedingen meer en meer vernauwd naar levensnoodzakelijke goederen. In het begin van de maand is er een piek van niet-levensnoodzakelijke aankopen, die geleidelijk aan afvlakken en uiteindelijk nul worden. Dergelijke huishoudelijke economie vindt ik veel boeiender dan de officiële economie, die zich met grote bedrijven en nationale economieën bezighoudt. Dit is allemaal redelijk ver van mijn bed.
 12. Ik ben niet de eerste en de enige die problemen heeft met hen nieuwe blogconcept. Doordat de categorieën niet meer getoond worden, voel ik mij hier veel minder thuis. Men voelt zich anoniemer, terwijl men zich vroeger, toen er nog categorieën waren, meer zijn plaats had in zijn "buurt", de categorie.
 13. Engels is een verduiveld moeilijke taal, niet zozeer grammaticaal, maar in het gebruik. Letterlijk vertalen uit het Nederlands is niet aan te raden. Je zult wel begrepen worden, maar het is dikwijls geen goed Engels. Je kan veel leren door het Engels te vergelijken met de Nederlandstalige onderschriften (hetgeen vermoeiend is, om beide sporen tegelijkertijd te volgen). 'Het is een tijdje geleden' vertaal je niet met 'it 's been a long time ago', maar met 'it 's been a while'.
 14. 'Anders begint mijnen bik te schrijven', aldus de wijkagent tegen Milleke, als die niet doet wat hij vraagt. Een bik die automatisch pv 's begint te schrijven, je moet er maar opkomen. Burenruzies over rommel en afval zijn ongelooflijk grappig, voor een buitenstaander. 

11:45 Gepost door Johnsatyricon | Permalink | Commentaren (0) |  Print |  Facebook | |

De commentaren zijn gesloten.