26-05-10

Geweld in Antwerpen

De laatste tijd wordt Antwerpen geteisterd door een geweldgolf. Auto 's in brand gestoken, zinloos geweld tegen burgers door, ja door wie anders dan allochtonen? In de nacht van 30 april op 1 mzi bzn ook ik het slachtofer geworden van een gewelddadige aanval, waarbij ze me alles hebben afgenomen.

Bryce De Ruyver, voormalig veiligheidsadviseur van Verhofstadt spreekt van criminele jongeren uit Oost-Europa. Die hebben een heel andere cultuur van wij, in de zin van jij of ik. Vooral jongeren uit de Balkan, het voormalige Joegoslavië (Serven, Kosovaren), Albanezen. Herinner je nog de burgeroorlog in het ex-Joegoslavië, de afslachting van 8000 Bosniërs in Srebrenica. Ik bedoel, die jongeren komen uit getraumatiseerde oorlogsgebieden met een geweldscultuur, en dan komen ze hier, in onze totaal versofte Verlichtingscultuur. Niet te verwonderen dat die met ons lachen, met ons laks justitieel systeem.

Via een 'goede' Marokkaan, die zelf geboren is in Cassablanca, waar de mensen al iets geciviliseerder zijn, heb ik vernomen dat de Marokkanen die hier zijn, Berbers zijn, die recht uit de bergen en de woestijn komen. Ze komen uit een geweldsculttuur, waar geweld een normale manier is om sociale problemen op te lossen. Wij staan erbij en kijken ernaar.

Ik heb een gruwelijke haat tegen de politici, die al dit krapuul hebben binnengelaten. Ik ben op enkele weken tijd rechts geworden...

06:19 Gepost door Johnsatyricon | Permalink | Commentaren (0) |  Print |  Facebook | |

De commentaren zijn gesloten.