06-05-10

Verwerking van trauma 's (overvallen worden)

Wanneer je overvalen bent geweest, is dat een zeer traumatische en ingrijpende ervaring in je leven. Men mag dit helemaal niet minimaliseren.

Hier geef ik enkele adviezen voor wanneer je overvallen wordt.en die overvallen zijn

Emotioneel

Erken dat je een trauma heb opgelopen. Dit trauma zal maanden, ja, jaren blijven rondspoken.

Spreek zoveel mogelijk met mensen over je trauma, ook met jezelf. Tracht woorden en symbolen te ontwikkelen om over je trauma te spreken.

Je zal heel veel huilen. Wees daar niet beschaamd over. Dit is normaal en behoort tot het verwerkingsproces van een trauma. Hoe meer je huilt, hoe beter je het trauma zult verwerken.

Je zult heel veel drammen en rammen, dit betekent altijd maar weer over de traumatische feiten praten. Ook dat is normaal, want een trauma is gekenmerkt door een herhalingsdrang. Best vraag je je gesprekpartner of je hem/haar niet overspoelt, want de ander kan het ook moeilijk krijgen met je trauma. Doseer je communicatie en tracht te zien wanneer je gesprekspartner al dan niet openstaat voor praten over jouw trauma.

 

Je zal merken dat er een cyclus is van hevige herinnering aan je trauma, en ontspanning, waarin je me je trauma kan lachen.

Je zal hevige woede en haat ervaren. Erken dat dit normaal is, onderdruk die woede en haat niet, anders zal je jezelf vernietigen.

Praat ook met andere mensen over die haat en woede.

Weet dat haat en woede, als ze doorleefd worden, gevolgd zal worden door ontspanning en humor.

Ja, humor en lachen is een manier om met zijn trauma om te gaan.

Juridisch-administratief

Als ze je portefeuille van je afnemen, al je bankkaarten, codes, papieren afnemen, heet dit ook zware juridische en financiële gevolgen.

Je kan gewoon je identiteit niet bewijzen. Zo kan je simpelweg niet aan geld geraken, en je hebt altijd geld nodig om te overleven. De bank vraagt immers jou te identiiceren, en dat is maar normaal.

Stel dat je bankkaart gepikt wordt, en je wil geld ahalen aan het loket, dan moet je je identificeren. Immers, iedereen kan zich voordoen als Jan Peeters, ook Marc Vandenberghe.

Het is niet meer dan normaal dat de bankbediende vraagt jezelf te identiiceren.

Maar je kan jezelf niet identiiceren. Je moet identiteitspapieren voorleggen, die je identiteit bewijzen. Maar je hebt die niet.

Wat jij dus moet doen is

1) twee pasoto 's laten maken (maar je hebt geen geld, dus zitten we hier in een cirkelredenering)

2) met die twee pasfoto 's naar de politie gaan. Die zullen een voorlopig identiteitsbewijs maken.

Daarmee kan je bij de bank geld afhalen, want nu kan je jezel identiiceren.

wordt vervolgd

 

 

19:02 Gepost door Johnsatyricon | Permalink | Commentaren (0) |  Print |  Facebook | |

De commentaren zijn gesloten.