26-04-10

Angus Young en zijn gitaarband

Kijk, ik ben altijd een hardrocker geweest, en ACDC is natuurlijk de Sublieme Hardrock.

Ik ben zelf een kleine gitarist, en ik heb al miljarden keren de riffs van ACDC op mijn electrische gitaar -ja het was een witte Fender-gitaar- gespeeld. Ik weet dus uit eigenervaring dat de harde gitaarrock van ACDC het totaal-waanzinnig-geworden spelen is op de electrische giataar.

Ja, men moet uiteraard een opwarmingsfase hebben, om het gitaarspel van ACDC te kunnen spelen. Maar, laten we zeggen, na een halfuurtje, kan men inderdaat de totale waanzin van de ACDC-gitaarrock spelen. DE gitaarrock van ACDC is echt niet moeilijk. Neen, het is altijd het cirkelen rond de 'A', 'G' en 'D'-akkoorden. Men met gewoon de versterker van zijn electriche gitaar heel hard openzetten, et...

Wat ik zo fantastisch vind aan dit videootej, is dat op bepaald moment de code in elkaar stort, oftewel gebroken wordt. Men denkt altijd dat ACDC samenalt met Angus Young, die altijd op het voorpaln staat.

Uiteraard, Angus Youtn is een heel goede sologitarist, maaar waar ik hier naartoe wil schrijven, is dat Angus Young meer een radertje is in de akoestische machine de ACDC heet.

Men ziet dat op een bepaald moment -waarchijnlijk- een gitaarsnaar gesprongen is op de gitaar van Angus Young. Men ziet dat hij als professioneel muzikant onmiddellijk naar de achtergrond rent om daar een andere gitaar te nemen.

Maar de band ACDC blijft spelen. Die gigantische machine blijft spelen ook wanneer Angus Young er eventjes niet is 

Maar zelfs dannog zijn er problemen. Ok, Angus Young heeft een nieuwe gitaar, maar hij  heeft geen gitaarband, terwijl echter de gitaarband ACDC blijft spelen.

Dus wat ziet men gebueren? Eeen onduidelijk personage -genaamd een roadie-, komt opeens tevoorschijn, om Angus de gitaarband om zijn lichaam te hangen. Ik ben voldoende kleien gitarist om te weten dat een electrische gitarist niet kan functioneren zonder gitaarband dit is letterlijk de band waarmee de electrische gitaar rond mijn lichaam hangt.

Maar psychoanalytisch nog interessanter is de positie van de afwezige oudere broer van Angus Young. De harde gitaarklan van ACDC komt niet zozee van Angus Young, maar van zijn oudere broer, die gewoon blijft doorspelen, ook wanneer een gitaarsnaar van zijn jongere broertje springt.

De oudere broer is nooit zichtbaar, hij is diegene die -letterlijk en figuurlijk- blijft doorspeln, om het geluid van die akoestische panzedivisie, die ACDC heet in stand te houden. OK, Angus Young kan eventjes een gesprongen gitaarsnaar hebben.

Maar ik, de oudere broer, de oudste zoon, vertgenwoordig de werkelijke macht, want ik zorg ervoor dat die stalen geluidswand van ACDC gewoon blijftdoordraaien.

Ik, als oudere broer, de Eerste Zoon, bied gewoon een kader aan, waarin mijn jonger broertje kan spelen.

Hij  dnkt dat hij het centrum van het universum is, maar ii, als oudste zoon, weet dat ik het ben want ik zorg ervoor dat die gigantische stalen geluidswant van ACDC bkijft draaien. Mijn gitaarsnaren zullen vrijwel nooit springen.

Maar in werkelijkheid ben ik de vertegenwoordiger van een nog hoger principe, de vader, die al dan biet nog leeft...

Maar het feit dat ik eeuwig blijf doorspelen, ja, dat mijn gitaarsnarne vrijwel nooit springen, betekent dat ik mijn jonger broertje Oneindig liefheb, maar mijn grote liefde is de Vader, die altijd afwezig is, maar die ik oneindig liefheb. Ja, ik begin stilaan als Eerste Zoon in de positie van de Vader te komen...

13:12 Gepost door Johnsatyricon | Permalink | Commentaren (0) |  Print |  Facebook | |

De commentaren zijn gesloten.