23-04-10

Een geëmotioneerde Aartsbisschop

Het feit dat aartbisschop Léonard zeer geëmotioneerd was, teon hij in een persmededeling, bekende dat de bisschop van Brugge jarenlang een jongen misbruikt heeft. Nu is wat ik zeg dus feitelijk: dit beteketn, de aartbisschop erkent dat de bisschop een jongen jarenlang isbruikt heeft.

Maar toen ik vanmorgen, toen het nog op vlak van pure vermoedens en kleine stukes persinformatie ging, een wellicht populistische bijdrage schreef over de katholieke priesters en religieuzen als zijnde allemaal pedofielen, kreeg ik reactie van een zeker L.

Dit is wat ik antwoordde, hoe het mij ook zo pijn doet wat er met de katholieke kerk aan het gebeuren is: aartsbisschop Léonard huilt, maar ik ook:

"Beste L, ik weet ook wel dat ik hier overdrijf, dat ik populistisch bezig ben, en op basis van vermoedens, kleine stukjes informatie, die mij via de radio bereiken, plat-populistische bezig ben.
Neen, mijn punt is: ik heb ook een relatief grote Liefde voor de katholieke ker, en een groot respect voor katholieke priesters, religieuzen, etc. Ja, ik had ook zo iemand wwillen worden.
Mijn punt is: het verdrongen Kwaad van de katholieke kerk moet eindelijk aan het licht komen. DE Kerk is het Goede, maar kan soms Kwaad worden, als wij -als maatschappij- bepaalde aberraties van de kerk blijven negeren. Misschien is heel deze hetze eindelijk een middel om de katholieke kerk uit te zuiveren, maar ik schrijf dit alles net et het oog om de kerk te redden, ja, ik ben eigenlijk zelf een katholieke priester, iks schrijf dit dus zonder ironie.
Uiteraard zijn niet alle priesters of religieuzen pedofielen, maar sommigen wel, en net door het bespraakbaar maken van deze aberraties, kan misschien de katholieke kerk gered worden Weet je dat ik nu bijna aan het huiteln ben, want ik zie de christelijke traditie heel graag, ja, ik ben een christen, ik situeer mij in heeel die traditie, die een bepaald spreken over de mens probeert te ontwikkelen, daarom doet het mij pijn wat er hier allemaal gebeurt met de kerk, en verval ik in de extreme tegenpositie, door te beweren dat alle priesters en religieuzen pedofielen zouden zijn..."

 

13:14 Gepost door Johnsatyricon | Permalink | Commentaren (0) |  Print |  Facebook | |

De commentaren zijn gesloten.