22-04-10

Ja! Ik ben een Vlaming!

De mesn weet niet wat/wie hij is. Het enige dat hij kan doen is bindingen aangaan met de mensen rondom hem, en van daaruit bepaalde ideologieën ontwikkelen, en zo zijn 'identieit' definieren.

Zo is het duidelijk dat tot mijn identiteit behoren: mijn vrouw, mijn kinderen, mijn familie, mijn buren, mijn dorp/stad waarin ik leef.

Ja, enkele bijdagen lager, ik bedoel, als jij hier enkele bijdragen naarbeneden scrollt, ging over het identiteitsvraagstuk: Ja8 Ik ben een Antwerpenaar!

Antwerpen is een heel belangrijk stuk van mijn identitiet (=wie ik ben). Net zoals elke mens vrees ik de Dood, maar als het echt nodig is, dan ben ik bereid voor Antwerpen te sterven, net zoals ik bereid ben om voor mijn moeder, vader, vrouw, kinderen te sterven.

Maar men kan boven zijn familie/buurt/stad-dorp nog hogere gemeenschappen zien/ervaren. Zoiets als het Vlaamse volk. Het Vlaamse volk is de gemeenschap waarmee ik mij verbonden voel. In de eerste plaats is dit iets puur-biologisch: wij zijn allemaaal als Vlamingen verbonden door bloedverwantschap. In onze aderen klop hetzelfde bloed, net zoals in alle Vlaamse dorpjes iedereen met iedereen verwant is, ik kan het weten, want ik ben oa ook genealoog, zo zijn wij,  Vlamingen de mensen die door bloedverwantschap met elkaar verbonden zijn.

De Oervlaming bestaat niet, de Vlaming is geworden door eeuwen en eeuwen van bloedverwantschap -noem het ironisch inteelt-. Men kan beter spreken over de (H)Oervlaming, dit wil zeggen, datgene wat voortdurend elkaars zaad opneemt en kindjes verwekt.

Misschien nog meer dan andere volkeren, zijn wij een vermenging van zaad en bloedstromen, omdat Vlaanderen nu eenmaal het favoriete slagveld was van de grote Europese mogendheden. Hier zijn duizenden en duizenden en duizenden bourgondische, spaanse, franse, duitse, oostenrijkse soldaten over deze imaginaire (H)oervlamning gegaan, ja, dit imaginaire lichaam gepenetreerd en kindjes gemaakt, ...

Ik moet stilaan afsluiten wegens tijdsgebrek. In deze bijdrage porbeerde ik te imaineren/te symboliseren waarom ik van het Vlaamse volk hou, als de verzameling van mensen, in wie imagineren dat daarin hetzelfde bloed stroomt, ja, wij hebben allemaal hetzelfde sperma ontvangen...

 

 

17:14 Gepost door Johnsatyricon | Permalink | Commentaren (1) |  Print |  Facebook | |

Commentaren

Voor een ONAFHANKELIJK VLAANDEREN :

stem VLAAMS BELANG !

Weg met het confederalisme, dat niets maar dan ook niets van verschil zal betekenen in dit onland.

Gepost door: Johan | 07-05-10

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.