14-04-10

Jenseits des Lustprinzips

De mens is in mijn conceptie een Verlangend, liefdesverlangend wezen. Zolang de mens gezond is kan hij niet niet-verlangen. Immers, wanneer de mens in het teken van de doodsdrift staat, dan houdt hij op met verlangen. Hij kan de spanning van het verlangen niet meer aan, en verlangt naar een zo laag mogelijk excitatieniveau, waarvan de Metafoor de Dood is. Immers, in de dood wordt het verlangen totaal vernietigd, het is de ultieme vernietiging van het excitatieniveau van het verlangen.

Zolang de mens gezond is, zal hij steeds het Verlangen opnieuw kunnen activeren. Het Verlangen is een hogere organisatievorm van het neurologische en het lichamelijke. Je dient steeds de weerstand te overwinnen om altijd maar weer uit de lagere oganisatievormen van de materie op te staan.

Je kan dit opstaan letterlijk interpreteren. immers, wanneer wij 's mogens opstaan, dan dienen wij ons letterlijk in de opstaande positie te richten, en niet meer in de horizontale positie van de Slaap, die een metafoor van de Dood is.

Wij moeten energie hebben om letterlijk op te staan, di wij moeten een zin hebben, een doel om op te staan, het beeld dat de dag die voor ons ligt, zinvol kan zijn. De zin= is het doel =is het teleologische is datgenen waarmee de mens zich uit de Slaap-Dood opricht. Dit vereist echter energie. De mens moet altijd maar weer bereid zijn om die energie te geven, tenminste zoalng hij gezond is...

11:50 Gepost door Johnsatyricon | Permalink | Commentaren (0) |  Print |  Facebook | |

De commentaren zijn gesloten.