16-03-10

Sociale gerechtigheid is communisme, zegt Glenn Beck

Glenn Beck heeft weer van zich alten horen. Hij is een heel populaire presentator van Fox Nexs, de aartsconservatieve televisiezender. Fox is zowat de officieuze spreekbuis van de rechtse republikeinen. Ze zullen er alles aan doen om Obama in diskrediet te brengen. Ze noemen hem een socialist, een communist, woorden die in de Verenigde Staten scheldwoorden zijn. Het ideologisch gehalte is zo hoog, dat Washington nog weigert om interviews aan Fox News toe te staan.

De conservatieve propaganda is zeer invloedrijk in publieke opinie. Maar deze keer lijkt Glen Beck, de ster van Fox een brug tever te zijn gegaan. Hij raadt gelovigen aan hun kerk te verlaten, als die pleit voor sociale of economische gerechtigheid. Hij zegt dat dit rechtsreeks leidt tot fascisme of communisme.

Veel christenen, zelfs wanneer ze tot het conservatieve kamp behoren, voelen zich daardoor beledigd, want sociale en economische gerechtigheid is op de bijbel gebaseerd. Beck heeft dus voor tweespalt in het conservatieve kamp gezorgd, die nadelig is voor de republikeinse partij, want conservatieve christenen zijn een heel belangrijke factie binnen die partij.

Mooi in dit videootje vind ik de uitspraak van een religieus leider: 'Als ik de armen te eten geef, dan noemen ze mij een heilige. Als ik vraag waarom ze arm zijn, dan noemen ze mij een communist'.

Amerikanen zijn moeilijk te begrijpen. Ze hebben een heel andere politieke cultuur. Daarom heeft Obama het zo moeilijk om zijn Medicare, een door de overheid georganiseerde gezondheiszorg, goedgekeurd te krijgen.

08:29 Gepost door Johnsatyricon | Permalink | Commentaren (0) |  Print |  Facebook | |

De commentaren zijn gesloten.