16-01-10

Manneke of vrouwke?

Er wordt van ons, consumenten, een steeds hogere technologische geschooldheid vereist. Ik heb kabeltv en digitale tv laten installeren door Telenet-installateurs. Ik laat die mannen maar doen, want het zijn uiteraard heel technische ptrocessen.

Toch kon ik het niet nalaten mijn irritaties te laten voelen tegen deze technii, irritaties ivm negatieve ervaringen die ik met Telenet heb gehad. Nu was het eigenlijk niet veel beter. Ja, Internet werkte duidelijk. Maar de televisie niet. Grof vond ik dat ik verplicht was een papier te ondertekenen dat alles werkte. Neen, zei ik, ik teken niet als ik niet zeker weet dat iets werkt. Kan u mij laten zien of digitale tv werkt, vroeg ik, Neen, dat konden ze niet. Zelfs de gewone (niet-digitale) kabel-tv werkte niet. Ik moest zelf voor een speciale kabel zorgen, die nog op mijn vorige flat lag. (Terwijl ik mijn vorige modem daar moest laten, als een onroerend, nagelvast goed).

Dus ik 's nachts naar mijn vorige studio gaan, omdat de nieuwe huurder een nachtmens is. De kabel gerecupereerd, maar dan hetvolgende probleem: manneke of vrouwke? Een vrouwke is een kabeluiteinde met een kutje, een manneke met een pietje. Maar ik zag echt het verschil tussen beide niet. Totdat ik besefte dat ik een stukje eraf moest vijzen, en dan zag je een roodgloeiend pietje, en dan begreep ik het. (een roodgloeiende piet begrijip ik zeer goed...)

De gewone kabeltv werkt nu al, nu nog de digitale televisie. Zo  is het een eindeloos proces van technologisch leren. Pas op: ik leer graag, maar soms is het zo vermoeied...

 

12:45 Gepost door Johnsatyricon | Permalink | Commentaren (0) |  Print |  Facebook | |

De commentaren zijn gesloten.