13-01-10

Amerika voelt zich niet veilig met Obama

Op basis van verschillende bronnen, en een eerlijke analyse daarvan, meen ik te mogen zeggen dat de gemiddelde Amerikaan zich niet veilig voelt met het presidentschap van Obama.

Ok, hij lijkt een sympathiek en charismatisch figuur, maar zijn populariteit is al gezakt tot een lager niveau dan Georges Bush na één jaar presidentschap.

Ja, hij heeft een grote prestatie gerealiserd dor zijn hervorming van de gezondheidszorg door het Huis van Afgevaardigden en de Senaat erdoor te krijgen.

Maar dat is niet iets waar de gemiddelde Amerikaan van wakker ligt. Het is veeleer iets voor maarginale figuren, in de rand van de Amerikaanse samenleving.

Neen, de Amerikaan vertrouwt Obama niet. Hij heeft totaal geen economische intelligentie, en laat zich dan maar doen door zijn raadgevers, die uit de Bush-adminisztratie stammen.

Amerika is in razendsnel tempo aan het desindustrialiseren, de fysieke produktie verschuift naar China, en Amerika wordt hoe langer hoe meer slechts een importeur van goedkope Chinese producten, die de rekken van de supermarktgigant Wall Mart vullen.

Ettelijke Amerikaanse steden zijn industriële woestijnen geworden, met vervalen fabrieksgebouwen, criminaliteit, drugs, en legioenen werklozen. In tegenstelling tot ons sociaal systeem zijn de Amerikaanse werkloosheidsuitkeringen in de tijd beperkt. Wat als die termijn is afgelopen, en ze geen werk hebben gevonden? Tja, wat rest er dan anders als overlevingsstrategie dan de criminaliteit en de drugshandel?

De Verenigde Staten hebben proportioneel het hoogst aantal gevangenen. Een middel om zich van sociaal nutteloze sujetten, zoals werklozen, te ontdoen? Zodat statistieken kunnen 'gemasseerd' worden, dit betekent ze positiever voorstellen dan ze zijn? Ja, ik denk dat het zo is.

Voor het systeem nutteloze individuen worden altijd opgesloten in gevangenissen en psychiatrische instellingen, waar ze de diagnose 'psychose' krijgen opgeplakt en platgespoten, zodat ze geen gevaar vormen voor het regime...

Goe bezig, Barack Obama, de sympathieke jongen uithangen, terwijl jouw volk aan het creperen is...

02:17 Gepost door Johnsatyricon | Permalink | Commentaren (0) |  Print |  Facebook | |

De commentaren zijn gesloten.