05-01-10

De basist is de harteklop van de materie

Axh ja, ik heb wel een beetje muziek leren spelen. Ik heb twee of drie keer  het eerste jaar piano gevolgd. Daarnaast heb ik geëxperimeerd met de electrische gitaaar, maar ik ben nooit verder gekomen dan rammen en proberen de hardrockgitaristen na tespelen.

Neen, als ik nu zou herbeginrn mry muziek, dan zou ik bassist worden. Een bassist is -samen met de drummer- de harteklop van de groep. Maar make no mistake, ik ken verschillede bassisten, ze zijn meestal onuitstaanbare persoonlijkheden. Ze hebben een overdreven gevoel van eigenwarde, hetgeen een overcompensatie is van hun plaats in het geheel der dingen, waarbij ze slechts de onbewuste oerritmes van het leven weergeven, in tegenstelleing to gitaristen, etc. die flashy solo 's kunnen gevent, etc.

De bassist is de belangrijkste expressie van  de Westerse popmuziek, die gebaseerd is io de zwarte blues, met namme het 'slepend' ritme van éen achste noot en een zestiebde per maat. Ik wou dat ik dit systeem in html ziu kunnen weergeve, laaa ik denk dat u het begrijpt, het gaat over pam-pam/pam-pam/pam-pam/pam-pam/.

Dit is het slepende ritme, zoals een zwarte 'grandmum' op sloffen, want inderdaad, daar liggen de culturele wortels van de Westerse popmuziek...

Neen, ik overdrijf een beetje: veel Westerse popmuziek is ritmisch gebaseerd op twee achtste noten per maat, waarbij het accent op de eerste tek kigt...

18:18 Gepost door Johnsatyricon | Permalink | Commentaren (0) |  Print |  Facebook | |

De commentaren zijn gesloten.