20-08-09

Jochei! De crisis is voorbij!

De crisis is voorbij! Laat de champagnekurken knallen! Steek uw neus vol met cocaïne! Pronk weer met uw Rolex-horloge! Wij, de belastingbetalers, hebben de banken van de ondergang gered, en hebben ons daarvoor voor jaren in de schulden gestoken, en er zal gesnoeid moeten worden in de sociale zekerheid. Geen nood, de banken zijn gered! Ze verdienen weer miljoenen en delen torenhoge bonussen uit, alsof er niets gebeurd is. "Privatisering van de baten en socialisering van de kosten", dat is het grondmaxime van de wereld waarin we leven.

Hoera! We hebben het domme kiesvee bij hun pietje gepakt, denken de bankiers. Ze hebben de leugens geslikt van de regeringspartijen en de door ons gecontroleerde massamedia. Wij zijn immers te groot om failliet te gaan, wij vormen een 'systeemrisico'. Derhalve kunnen we altijd bij de staat aankloppen om ons te ondersteunen als we teveel risico hebben genomen. Aan 'moral hazard' (moreel risico) vegen wij ons duur gat af. Het is toch normaal dat wij onze risico 's op de gemeenschap afwentelen, wanneer het verkeerd gaat? Wij zijn immers te groot, te machtig om in te storten. Wij zijn de Ubermenschen van de wereld, wij zijn de matrix, koning, keizer, admiraal, voor het kapitaal knielen ze allemaal.

Hoera! De crisis is voorbij! Opnieuw business as usual, alsof er niets gebeurd is. Het klootjesvolk blijft immers alles slikken!

11:52 Gepost door Johnsatyricon | Permalink | Commentaren (0) |  Print |  Facebook | |

De commentaren zijn gesloten.